Ахтем Сеітаблаєв

Актор (12) Режисер (5) Телеведучий (0)

  • СтатьЧоловік
  • Вік46 років
  • Дата народження11 грудня 1972
  • Місце народженням. Янгі-Юль
  • Країна народженняУзбекистан
Біографія

Заслужений артист АР Крим.

Двічі лауреат Державної премії Автономної Республіки Крим  (1997 і 2001 рр.)

Лаурет театральної премії «Київська Пектораль»  (2005 р.)

Лауреат премії «Телетріумф» за роль В.Стуса (2016 р.)

Нагороди за фільм «Чемпіони з підворіття»:

Одеський міжнародний кінофестиваль 2012 р. - кращий фільм Українського національного конкурсу.

Спеціальний приз UNICEF.

Нагороди за фільм «Хайтарма»:

Гран-прі IV Трускавецького міжнародного кінофестивалю «Корона Карпат».

Премія «Ніка» за Кращий фільм країн СНД та Балтії 2013 року.

Премія Спілки Кінематографістів України за Кращим ігровий фільм 2013 року та Кращий фільм 2013 року.

Кращий режисер ХІІ Міжнародного кінофестивалю «Кімера» в Італії  (Kimera International Film Festival).

Національна кінопремія «Золота дзиґа» за фільм «Кіборги» як кращий фільм 2018 року. 

Член Правління ГО «Українська кіноакадемі». 

Директор ДП «Кримський дім». 

Зіграв більше двадцяти ролей в кіно.

Вибрана фільмографія (актор):

2019 – Ми є..Ми поруч, реж.Р.Балаян, головна роль

2016 - Стус, Василь Стус

2016 - На лінії життя, головна роль

2016 - Я з тобою, тренер

2016 - Центральна лікарня, Рустам Агаларов

2015 - Гвардія, Ахтем

2013 - Хайтарма | Qaytarma, Амет-Хан Султан

2004 - Татарський триптих, Рустем

2003 - Мамай (Україна), Умай

 

Режисер телевізійних і художніх фільмів.

Фільмографія (режисер):

2019 р. -  «Номери», повнометражний художній фільм, Україна

2018 р. – «Захар Беркут», повнометражний художній фільм, Україна, США

2017 р. – «Кіборги», повнометражний художній фільм, Україна

2016 р. – «Чужа молитва», повнометражний художній фільм, Україна, Грузія

2013 р. - «Хайтарма», повнометражний художній фільм, Україа

2012 р. - «Чемпіони з підворіття»

2011 р. - «Темні води»

2011 р. - «Одного разу на Новий рік»

2009 р. - «Осінні квіти»

2009 р. - «Осінні турботи»

2008 р. - «Операція« ЧеГевара »

2007 р. - «Фабрика щастя»

2006 р. - «Квартет для двох»

Майстер курсу КНУКіМ.

Ведучий військово-патріотичного ток-шоу «Хоробрі серця» на телеканалах «1+1» та «2+2»

Освіта

Кримське училище культури, актор, 1992 рік.

Київський державний інститут театру, кіно і телебачення ім.І.К.Карпенка-Карого, режисер, 1999 рік.