ІнсайтМедіа Груп

Виробник (27) Дистриб’ютор (4)

Рік заснування 2001

Власність Приватна

Вид послуг
Виробництво аудіовізуальних продуктів, дистриб'юція
Діяльність

INSIGHTMEDIA Group — одна з найвідоміших в Україніі група компаній у сфері кіновиробництва. Група займається пошуком нових ідей, розробкою, виробництвом і, дистрибуцією як власного аудіовізуального контенту так і продуків  інших українських кіновиробників, а також виконує послуги із консалтингу та супроводження сторонніх кіно-проектів будь-якої складності.

СТУКТУРА:

INSIGHTMEDIA PRODUCER CENTER було засновано у 2001-му році як компанію спрямовану на виробництво телевізійного контенту, зокрема документального кіно, для загальнонаціональних телеканалів. Починаючи з 2007-го студія була переорієнтована на створення повнометражних фільмів для кіно-театрального прокату. Першим таким фільмом стала кінокартина режисера Михайла Іллєнка «Firecrosser», яка увийшла у ТОП 10 українського бокс-офісу й була висунута на премію Американської кіноакадемії як кращий іноземний фільм. За останні десять років студія створила понад 16 повнометражних фільмів і є одним з лідерів національного кінематографа.

INSIGHTMEDIA  не менш важливий напрямок діяльності групи, який було впроваджено у 2008-му році з метою підтримки дебютів, створення короткометражного кіно, анімації та участі у міжнародній копродукції. Одними з найуспішніших проектів реалізованих студією є дебюти Марини Степанської «Falling» та «Вулкан» Романа Бондарчука. Ці фільми взяли участь у десятках міжнародних кінофестівалів, у тому числі категорії «А», зокрема Карлови-Варському міжнародному кінофестівалі.

КОПРОДУКЦІЯ ТА СПІВПРАЦЯ З ДЕРЖАВНИМИ ОРГАНАМИ:

INSIGHTMEDIA Group використовує всі наявні можливості для реалізації свої проектів. Звичайно, що одним з інструментів фінансування кінопроектів, який реально впливає на розвиток національного кінематографу є державна підтримка. Група компаній INSIGHTMEDIA лише за остання 5 років взяла участь у 10-ти різноманітних конкурсах й уклала контрактів з Державним агентством України з питань кіно на суму понад 160 мільйонів гривен таким чином забезпечивши безперервний цикл виробництва й вихід у прокат лише у поточному 2020-му році чотирьох нових повнометражних фільмів. Розуміючи свою відповідальність, INSIGHTMEDIA Group займається постійним пошуком інструментів фінансування своїх проектів й, звичайно, одним з таких інструментів бачить розвиток міжнародної копродукції як з європейськими країнами (наразі у виробництві знаходиться два таких проекти «Umbrells Sky» (Італія) та «The man who stood on the Way» (Чеська республіка та Словакія) так і з перспективними країнами азійського регіону, зокрема Китаєм.