Олександр Чорний

Режисер монтажу (16)

  • СтатьЧоловік
  • Вік42 років
  • Дата народження09 November 1981
  • Місце народженняДніпро
  • Країна народженняУкраїна
Біографія

Олександр Чорний - режисер монтажу, фрілансер. Народився в Дніпрі, живе у Києві і працює з повнометражним і документальним кіно, рекламою і трейлерами в усьому світі. Має великий міжнародний досвід роботи. Три роки працював на Мальті, потім робив проекти по всій планеті (Італія, Німеччина, Британія, Китай, Гонконг, Австрія, Росія та ін). Працював в голівудській команді над стрічкою Wonderwell (Керрі Фішер, Ріта Ора) как Assembly Cut Editor. Був двічі номінований на найкращий монтаж на "Золотій Дзизі" за стрічки "Дике поле", "Додому" та "Мої думки тихі". Неодноразово отримував нагороди за монтаж на Київському міжнародному фестивалі реклами (1 золото, 2 срібла). В його портфоліо рекламні проекти для таких брендів як Disney, Adidas, Tuborg, Heineken, Pepsi, Ikea, McDonalds, Mastercard, Ferrero Rocher та інші.

В 2019р. його фільм "Додому" був відібраний в програму "Особливий погляд" 72го Канського кінофестивалю та отримав гран-прі ОМКФ 2019 и був номінований на Acdemy Awards 2019 і Golden Globe від України**,** а фільм "Мої думки тихі" отримав Спеціальний приз жюрі 54го кінофестивалю у Карлових Варах (програма "East of the West") і ще 4 нагороди на ОМКФ 2019, включаючи нагороду FIPRESCI та головний приз національного конкурсу.

Член Української (UFA) та Європейської (EFA) кіноакадемій.

Його останній фільм "Погані дороги" (реж. Н. Ворожбит) мав прем'єру на Венеціанському кінофестивалі 2020 і отримав Verona Film Club Award.

Олександр живе у Києві і монтує повнометражне кіно і рекламу. Він також працює як editing doctor і викладає монтаж у Київскій академії медіа мистецтв, Skvot та школіProCut.