Ганна Левченко

Акторка 1-го плану (9) Акторка 2-го плану (68) Акторка озвучування (6)

  • СтатьЖінка
  • Вік60 років
  • Дата народження25 December 1963
  • Місце народженняКиїв
  • Країна народженняУкраїна
Освіта

Київський національний університет імені Т. Г. Шевченка. Інститут журналістики. Диплом – спеціаліст журналіст (1999);Студія підготовки акторських кадрів при Київському театрі оперети. Свідоцтво про закінчення за фахом «Актор музично-драматичного театру» (1986); Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна”, факультет соціальних технологій. Диплом – магістр фізичної реабілітації (2017)

Біографія

Левченко Ганна Євгенівна (Ганна Лев)

Кіноактриса вищої категорії, режисер, сценарист, співачка, викладач техніки мовлення, української орфоепії, риторики та майстерності актора. Член Національної спілки кінематографістів України (від 1999 року).

Почала творчу діяльність у 1971 року з головної ролі Варюші у фільмі «Сталева обручка» (реж. Анатолій Кірик, кіностудія імені Олександра Довженка). Створила низку яскравих та цікавих образів більш ніж у 15 картинах кіностудії імені О. Довженка: роль Божевільної Унікум у фільмі «Танго смерті» О. Муратова за М. Хвильовим, у фільмі М. Белікова «Золота Лихоманка» виконала трагічну роль Михайлової-Дубової, у «Химерах зеленого літа» режисера В. Фесенка – комедійну роль Куцої Тамарки, та багато інших. Загалом зіграла цікаві характерні ролі та епізоди у понад 150 фільмах.

З 1987 року по 1991 рік працювала актрисою Київського Молодіжного театру. Створювала цікаві характерні образи у виставах режисерів Олеся Танюка, Віктора Шулакова, Вахтанга Чхеідзе та Володимира Оглобліна. Понад 19 років працювала в Театрі-студії кіноактора кіностудії імені Олександра Довженка, де виявила себе, як активна, талановита, щира людина. Із задоволенням та відповідальністю брала участь у багатьох заходах кіностудії у якості співачки, актриси, зокрема концерти до Дня Перемоги, Дня українського кіно (була ведучою, в образі Проні Прокопівни) та інших культурних заходах.

У травні 1986 року від Спілки композиторів України працювала у складі концертних бригад у Чорнобилі разом з О. Злотником, В. Білоножко, Ю. Рогозою, Ю. Шевченко та іншими.1987 року у складі театру поезії виступала на концертах у військових частинах Чорнобиля, Полісського, Бородянки, а також міста Славутич. Від «Київконцерту» у складі Фолк Шоу гурту «Казанок» брала участь у концертах у м. Славутич та Чорнобилі.

Від 1990 року активно співпрацюю з Національною спілкою кінематографістів України. Впродовж багатьох років веду програму «Кіношні бувальщини». Ця програма висвітлює різноманітні «цікавинки» та позитивні спогади людей кіно: режисерів, акторів, гримерів, художників, монтажерів, каскадерів та ін.

Працювала в театрі «Фантастики» (Гільдія кіноакторів) – головна роль у виставі «Людина з місяця». Брала участь у благодійних фестивалях та концертах від Гільдії кіноакторів.

На радіо «Київські відомості» вела чотири авторські програми різними голосами під різними псевдонімами. Перша – «Мантія ночі», ведуча Ханна, друга – «Антологія дня», ведуча Аніта, третя – «Саквояж», ведуча Анука, четверта – «Світові відомості», Анна Лев. Була режисером, сценаристом та виконавцем більшості рекламних роликів на радіо «Київські відомості».

На телеканалі «1+1» була першою ведучою та співавтором ранкового теле-шоу «Сніданок з 1+1». Працювала у відділі дубляжу та озвучування. На телеканалі «ТVТ» вела перше українське кулінарне шоу в прямому ефірі – «Кухонні пристрасті».

Я звукоімітатор, у багатьох кінострічках та серіалах виправляла технічні, акторські, та мовні та вади «зірок». Озвучила та здублювала величезну кількість справжніх зірок у культових фільмах: Вуппі Голдберг, Катрін Деньов, Іванна Чаббак... Також багато дублювала та озвучувала проекти на студіях Le Doyen Studio, ТакТреба Продакшн, СтарМайстер, Птеродакшн, Постмодерн для телевізійних каналів – Першого Національного, «Культура», ICTV, 1+1, СТБ, QTV, M1, MTV, НЛО-ТВ та інші.

25 років дублюю «Сімпсонів» (Брата і багатьох інших персонажів), мультсеріали «Футурама», «Губка Боб», «Малята-Твійнята» та ін., український серіал «Моя країна-Україна» (Шевченківська премія). Озвучувала українською мовою також художні фільми, телесеріали і циклові програми: «Дом-2», «Зніміть це негайно», «Врятуйте ремонт», «Життя прекрасне», «Велике прання» і таке інше. Виступала з авторськими піснями на міжнародних фестивалях, лауреат фестивалів «Червона рута», «Вивих-92» (Львів), «Оберіг», «Акторська пісня» ім. А. Миронова (Москва), «Навколо сміху», «Баби-дури» (С.-Петербург, орг. В. Полунін).Нагороджена Гран-Прі Луцького фестивалю «Оберіг-92», володарка статуетки «Великої Берегині». Брала участь в гумористичних шоу «Мама хохотала», «Квартал-95», «Віталька» (200 серій).В українському гумористичному журналі «Блін» (гол. ред. Роберт Віккерс) була зав. відділом українського гумору.

Як організатор свят працювала з компаніями: «Ньювейс» (з 1997 по 2012 рік головний режисер, сценарист і ведуча всіх свят, семінарів і Міжнародних конференцій), «Тяньши» (головний режисер, сценарист Урочистої церемонії офіційного відкриття «Тяньши» в Україні; Міжнародного фестивалю здоров'я і успіху «Тяньши» – Ювілейний, Ялта), «Емвей», «Цептер», «Акко Інтернешнл», «Експрес банк», «Трансбанк», «Скайд вест», «АсісТАС», «Олейна» (Вечорниці в Буковелі) та багатьма іншими. Під час Євробачення-2005 була режисером і ведучою святкових програм на Трухановому Острові: Помаранчевий Карнавал, «День Вареника», «День Пива».

Викладала майстерність актора і пантоміму у школі моделей «Бона Деа» та техніку мови у школі телеведучих Андрія Слободяна. В Академії Голосу «Інтерньюз» викладала постановку голосу, техніку мови, основи риторики. У театральній школі «Реактор» викладала сценічну мову.Наразі є викладачем Відкритого Міжнародного Університету Розвитку Людини «Україна» та навчаю майбутніх журналістів, політиків, лінгвістів та інших основам техніки мовлення, орфоепії та риторики. Веду кіноакторський курс у starmediaschool.com «Техніка мовлення та майстерність актора кіно». Відкрила власний Кіноакторський Action курс (без вікових обмежень) на кіностудії ім. О. Довженко та в Університеті «Україна».

Проекти