Олексій Комаровський

Сценарист (8)

  • СтатьЧоловік
  • Вік48 років
  • Дата народження01 квітня 1974
  • Місце народженняПопасна
  • Країна народженняУкраїна
Освіта

Вища

Біографія

Народився 01.04.1974 в місті Попасна, Луганської області.

У 1997 році закінчив історичний факультет Луганського державного педагогічного інституту імені Тараса Шевченка за спеціальністю "Всесвітня історія та соціальна педагогіка".

Проживає в м. Київ.

Кіносценарист, драматург, викладач сценарної майстерності.
Член правління Гільдії сценаристів України.
Член Української кіноакадемії.
Експерт Українського культурного фонду.

Автор сценаріїв кінофільмів та телесеріалів, а також театральних п’єс.
В професії з 2008 року. 

Фільмографія:
2010 «Даун Таун або Ключ до успіху» (повнометражний, ігровий)
2010 «Громовержець» (повнометражний, документальний)
2011 «Чорний червень 41-го» (повнометражний, документальний)
2016 «Сни» (серіал)
2017 «Лабораторія кохання» (серіал)
2018 «Опер за викликом» (серіал)
2019 "Яблуко розбрату" (короткометражний, ігровий)
2020 "Карпатський рейнджер" (серіал)
2020 "Шалені бджолярі" (повнометражний, ігровий) 
2020 «Слід» (серіал)
2021 "Розтин покаже-2" (серіал)
2021 "Королі репу" (повнометражний, ігровий)
2022 "Я, "Побєда" і Берлін" (повнометражний, ігровий)

П'єси:
Цигарки поштучно (2008)
Квартира погодинно (2013)
Кіно для дорослих (2013)
Жених на трьох (2018)

Особисті творчі досягнення:
2021 - переможець мистецького конкурсу сценаріїв ДП "Мультімедійна платформа іномовлення України" (Битва шкіл)
2021 - номінант Національної премії кінокритиків України "Кіноколо" в номінації "Найкращий сценарій ігрового повнометражного фільму" (Королі репу)
2021 - переможець у номінації "Кращий сценарій ігрового повнометражного фільму" на Х Міжнародному кінофестивалі "Кіно і Ти" (Шалені бджолярі)
2021 - переможець Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова" в номінації "Кіносценарії. Краща комедія" (Перший кубок)
2021 - фіналіст серіального пітчингу Міжнародного кінофестивалю "Молодість" (Юніори)
2021 - фіналіст 2-го пітчингу DzygaMDB (Кульок, Ворог мого ворога)
2020 - переможець пітчингу серіалів Мінкультури (Битва шкіл)
2020 - фіналіст 1-го пітчингу DzygaMDB (Пригоди Барвінка)
2020 - переможець PITCH.UA2 (Шалені бджолярі)
2019 - переможець програми УКФ (Фермери; Український Орфей у Парижі)
2019 - переможець 11 пітчингу Держкіно (Королі репу; Я "Побєда" і Берлін)
2018 - переможець "Патріотичного" пітчингу кінопроектів Мінкультури (Рейнджер; Клуб всезнайків)
2017 - фіналіст 3-го фестивалю комедії «ГаШоТю» (Цигарки поштучно)
2017 - призер 4-го фестивалю "Кіноскрипт" (Квартира погодинно)
2017 - лауреат 5-го фестивалю "Амплуа" (Кіно для дорослих)
2016 - переможець 2-го фестивалю комедії "ГаШоТю" (Квартира погодинно)

2016-2020 Викладав основи сценарної майстерності в кіношколах «Cinema workshop», «Вечірня кіношкола», «Ремарка».

2001-2007 - працював заступником директора Луганського коледжу культури і мистецтв та ученим секретарем Луганського державного інституту культури і мистецтв. Загальний педстаж у внз – 12 років.