Тетяна Ходаківська

Креативна продюсерка (1) Режисерка монтажу (12) Режисерка-постановниця (4) Режисерка (1) Сценаристка (2)

  • СтатьЖінка
  • Вік45 років
  • Дата народження22 October 1978
  • Місце народженняКиїв
  • Країна народженняУкраїна
Біографія

Тетяна Ходаківська - український режисер та режисер монтажу, працює в кіно з 2007 року. Член Української Кіноакадеміі, та Української Гільдії Режисерів. Фільмогрофія  включає більше двадцяти фільмів, серед яких  - прем’єри на Канському фестивалі та переможці фестивалів класу А. Серед головних нагород - Chicago International Film Festival (Gold Plaque), Calcutta International Cult Film Festival (best directing), US Unternational Film and Video festival (Silver screen), Золота дзига (найкращий монтаж)

Тетяна Ходаківська має великий досвід режисерської роботи з дітьми. Троє з головних героїв 4-х серійного фільму Ангели Війни були діти (4 роки, 10 років, 12 років), двоє з головних героїв  мульти-медійного проету “Магічний Будинок” теж діти (10- 11 років). Також Тетяна було режисером дозйомок, режисером монтажу та куратором візуальних ефектів фільму для дитячої та сімейної аудиторії “Фокстер і Макс”.  Цей фільм виграв дві Золоті Дзиги  - за монтаж та візуальні ефекти.

З 2010 року однією з спеціалізації Тетяни Ходаківської є фільми з візуальними ефектами, комп’ютерною анімацією, та використанням новітніх технологій. Одним з прикладів таких проектів є мультімедійний проект з використанням Холопорт-проекцій “Будинок Магії”, розроблений Німецьким продакшеним Emotion Media Factory для прокату в Індії.

З 2015 року Тетяна Ходаківська живе та працює в Нью-Йорку, набуваючи досвіду в комерційному кіно та новітніх технологіях кіно-процесів.

Серед проектів, над якими Ходаківська Тетяна працювала в США - фільми з такими зірками кінематографу як Міккі Рурк (Рестлер, 9,5 тижнів), Пітер Грін (Маска, Криміналье Чтиво),  Вінсент Янг (Беверлі Хілз), музиканти Ice-T та гурт Onyx. Серед організацій - UN (Організація Об’єднаних Націй).