Тімур Ібраімов

Актор 1-го плану (3) Актор 2-го плану (26)

  • СтатьЧоловік
  • Вік66 років
  • Дата народження05 November 1957
  • Місце народженняСанкт-Петербург
  • Країна народженняРосія
Освіта

У 1983 році закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І.К. Карпенко-Карого, за фахом "Актор драматичного театру і кіно", курс Миколи Рушковського.
Майстерності актора навчався у Миколи Рушковського, Сергія Філімонова, Миколи Соколова.

Біографія

Народився у Санкт-Петербурзі, але з пьятерічного віку мешкаю у Києві.
З 1976 року працював в Національному Академічному театрі російської драми ім. Лесі Українки на різних посадах і одночасно з цим брав участь в спектаклях театру як актор.
Починаючи з 1987 року був одним з організаторів театрально-студійного руху в Україні, брав безпосередню участь у створенні ряду театральних колективів Києва, таких як «Експериментальний театр студія», театр «Колесо», театр "Валентина", "Театр вуличної сатири" та інших. Наприкінці вісімдесятих років створив один з перших продюсерських центрів, ТНПЦ «Арс», такі спектаклі якого як "Па-де-де", "Я", "І сказав Б" (спільно з Київським Молодіжнім театром) багаторазово ставали лауреатами  українських та міжнародних театральних фестивалів. Створив "Галерею Чотирьох".
На початку дев'яностих років, з Миколою Рушковським та Миколою Губенковим, виступив співорганізатором театральної премії «Київська пектораль».

Автор п'єси «Евакуація», яка в1994 році отримала приз на міжнародному фестивалі драматургії, як найактуальніша комедія.
За останні роки знявся більш ніж в тридцяти  фільмах і серіалах.
Одночасно з цим в театрі КХАТ граю в спектаклях «Єврейський годинник» і «Собака на сіні».  

На платформі «Освітня асамблея» читаю лекції про спіцифіку рюботи актора на знімальному майданчику. 
Є місцевим екпертом Google шостого рівня. 
На прикінці восьмідесятіх - до середини  дев'яностих, неодноразово брав участь в різноманітних  фахових семінарах. Тоді ж розробив концепцію работі театру в умовах госпрозрахунку.
Активний учасник громадянської ініціативи «Збережи старий Київ», діяльність якої зупинила забудову Пейзажної алеї та охоронної зони Софії Київської, а, в кінцевому результаті, призвела до можливості повернення у власність киян Гостинного двору, книгарні «Сяйво» та інших знакових об'єктів. 

Проекти