Анатолій Цимбал

Актор 1-го плану (0) Актор 2-го плану (10)

  • СтатьЧоловік
  • Вік61 років
  • Дата народження20 February 1963
  • Місце народженняДрогобич
  • Країна народженняУкраїна
Біографія

Народився в Дрогобичі, дід був актором (засл.арт. УРСР Цимбал В.Д. вчився у Бучми А.М.). З дитинства мріяв стати актором, у 1980 закінчив школу і поїхав до Києва вступати на акторський ф-т до театрального інституту ім.Карпенка-Карого. Проте це був "олімпійський рік", в СРСР проходила Олімпіада-80 і всі вступні екзамени у виші було пересунуто в часі. Тому на екзамени я навіть не потрапив (тоді, як відомо було складно з інформацією))).

Поступив того ж року восени до Львівської студії ім.М.Заньковецької (педагоги Єременко Ю.О. і Каганова Л.Я.)

Після студії служив в армії (був конферансьє в Ансамблі ПрикВО), потім працював в Ансамблі, а згодом мене прийняли на роботу в театр ім.М.Заньковецької. Там нічого не грав, лише масовка і "кушать подано", тому в перестроєчний період, коли друзі актори покликати мене працювати у свій кооператив, бо в лихі 90-ті потрібні були працівники з навиками карате, я залишив театр і став працював у відеосалоні, на прокаті відеокасет, в залі комп'ютерних ігор.

Та все ж театр і мрія про акторську роботу зробила свою справу і я повернувся до Дрогобича в театр. Тут я зіграв дуже багато великих і малих ролей. Мав і маю велику популярність в місті. На вистави з моєю участю глядач приходив по два-три рази (за словами білетерів та касирів). В основному я грав характерні та комедійні ролі, а також переграв усі негативні персонажі діючого репертуару.

З 1997 року я почав випускати щотижневу 30-хвилинну релігійну програму "Алилуя", яка транслювалась в Дрогобичі ("ТРК Алсет" та у Львові "12 канал").

З 2014 року я повністю залишив театр і працюю режисером християнських теле і радіопрограм для УГКЦ.
Одружений, маю троє дітей.

Досвід зйомок з'явився ще під час навчання в студії (ми часто знімались на Львівському ТБ), далі були зйомки в серіалі "Час збирати каміння", 3 серія (1993) та Польське ТБ знімало у Дрогобичі фільм про Бруно Шульца. У 2018 - "Черговий лікар"- 4 (34с.), "Вещдок. Пугало", реклама "Алекс-кредіт і мода", різні "реконструкції подій" на ЗІКу. У 2019 знімався у "Виходьте без дзвінка-2", пілотна серія "Весілля" на СТБ, та епізод в "Олекса Довбуш" Олеся Саніна.

Сподіваюсь на співпрацю.