Олена Манжелей

Акторка 1-го плану (0) Акторка 2-го плану (2)

  • СтатьЖінка
  • Вік47 років
  • Дата народження26 June 1976
  • Місце народженняДніпро
  • Країна народженняУкраїна
Освіта

Вища освіта за фахом актор драматичного театру та кіно.

Харківський університет мистецтв ім. Котляревського

курс Шульги Л.Є.

Біографія

Я народилася у Дніпрі 26 червня 1976р. У 1993 закінчила школу.  У 1998 р. закінчила ДІІТ за фахом інженер-проектувальник мостів та тунелів з червоним дипломом.

З 1994 рокув працюю у театрі "Віримо!".

У 2009р. закінчила Харківський університет мистецтв ім. Котляревського за фахом актор драматичного театру та кіно.

Зіграла у театрі "Віримо!" близько 15 великих ролей: Прісцілла "Руфін і Прісцілла" - Л.Українка, Фазаночка "Шантеклер" - Э.Ростан, Люся "Последний срок" -В.Распутин, Лошадь "Очень простая история" - М.Ладо, Панночка "Панночка" - Н.Садур, Вишневская "Доходное место" -Н.Островский, Тереса "Дульсинея Тобосская" - А.Володин, Клементина "Забыть Герострата" - Г.Горин, Клеопатра Максимовна "Самоубийца" - Н.Эрдман, Вона "По дорозі в казку" - О.Олесь та ін.

Маю нагороди: "Краща жіноча роль" за роль Прісцілли у виставі "Руфін і Прісцілла" Л.Українки, та "Краща жіноча роль другого плану" за роль Вона у виставі "По дорозі в казку" О.Олесь.

Знімалась у авторському кіно, рекламі, серіалах, українських та міжнародних проектах. Крайня робота у серіалі "Загадка для Анни" - Лікарка. 

Маю водійське посвідчення категорії В.

Маю навички танцю, вокалу, займаюся йогою, вмію плавати, їздити на велосопеді, верхи. Усі навички непрофесійні. Легко навчаюся, багато чого роблю руками: в'яжу гачком та спицями, вишиваю, роблю ляльок-мотанок, валяю з вовни.

Маю чоловіка - Ігор Шульга - теж професійний актор, донька - Софія - виросла у театрі, закінчує Вальдорфську школу, мріє стати акторкою.

Я вегетаріанка, у вілький час люблю читати та подорожувати, а також навчатися чомусь новому.