Сергій Круценко

Актор 1-го плану (1) Композитор (8) Продюсер (1) Режисер-постановник (2)

  • СтатьЧоловік
  • Вік56 років
  • Дата народження26 December 1967
  • Дата смерті08 January 2023
  • Місце народженняКиїв
  • Країна народженняУкраїна
Освіта

Закінчив спеціалізовану музичну школу та навчався у Київській консерваторії (клас професора Олександра Панова).

Біографія

Від початку 1990-х почав працювати з музичним продакшеном, співпрацював із десятками українських та закордонних зірок класичної, естрадної та рок-музики. Створив першу в Україні студію звукозапису, яка здійснює запис акустичних складів для кіно- та аудіофільських релізів у звукових форматах DSD та PCM 384KHz, у всіх сучасних форматах просторового звуку Surround.

Як саундпродюсер виступив керівником створенням першого в історії кримськотатарського симфонічно-етнічного альбому у виконанні переможниці Євробачення – Джамали. Разом із композиторкою Інною Пушкар продюсував український музичний гурт «Доміно».

Як композитор створив музику до більш ніж 30 художніх та телефільмів. Був художнім керівником та режисером всеукраїнського проєкту «Дивись українське» – проєкту з прокату мікрометражних суспільно вагомих фільмів у передсеансному просторі у всіх кінотеатрах України.

Режисер фільму-опери «Коли цвіте папороть» (Львівська національна опера, 2019-2020). Режисер та співавтор художнього фільму та міжнародного, гуманістичного проєкту «Адреса на стіні» (2022) – виступив продюсером, режисером та саунд-продюсером запису та зйомки фільмів.

Багато працював як продюсер запису великих симфонічних складів для саундтреків кіно та великих концертних, театральних та шоу постановок.

У період з 2004 по 2006 роки – радник Міністра культури України з питань кіно та музичної політики. Брав активну участь у розробці необхідних документів для вступу України до Eurimages – Європейського стандарту співвиробництва кінопродукту. З 1991 року брав активну участь у розробці та впровадженні законів про авторське право в Україні.

Помер 8 січня 2023 року в Києві.