Віталій Гавура

Режисер-постановник (2) Сценарист (2)

  • СтатьЧоловік
  • Вік29 років
  • Дата народження01 August 1994
  • Місце народженняХерсон
  • Країна народженняУкраїна
Освіта

Київський Національний університет театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого, майстерная професора Юрія Терещенка.

Біографія

Випускник кіношколи КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого. Брав участь у багатьох культурних та освітніх проєктах, драматургічних воркшопах (ADAMI Media Prize за підтримки Європейського парламенту), Інтенсив Terrarium (за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Українського культурного фонду), Резиденція “Coming out of isolation 2.0” (за підтримки Посольства Королівства Нідерланди в Україні), “Лабораторія” в м. Краматорськ, Донецької обл. (за підтримки USAID) і т.д. Має театральні постановки у Центрі сучасного мистецтва “Дах”, Національному Театрі ім. Лесі Українки та у Центрі ім. Леся Курбаса. Нова п’єса Віталія «Мавпи з апельсинами» у 2021 році уійшла до збірки кращих п’єс сучасної української драматургії (за підтримки Українського культурного фодну). Віталій викладає авторський курс по документальному кіно. Фільм Віталія «Чачьо» отримав нагороду на 11-му Одеському Міжнародному кінофестивалі від Міжнародного журі ФІПРЕССІ, а наразі є доступною для перегляду на сайті сучасного українського кіно Takflix.  Віталій є переможцем 15-го Пітгингу Держкіно України з проєктом "Курорт".

Під час повномасштабної російсько-української війни Віталій почав робити воєнні репортажі з прифронтових міст України та створив документальну виставу на основі інтерв’ю з працівниками критичної інфраструктури «Збіг обаставин», яка була перекладена на англійську мову та поставлена у Центрі Лесі Курбаса.