Дмитро Сарансков

Актор 1-го плану (37) Актор 2-го плану (27) Актор дубляжу (0)

  • СтатьЧоловік
  • Вік45 років
  • Дата народження28 August 1978
  • Місце народженняОдеса
  • Країна народженняУкраїна
Освіта

1995 - 2000 - Одеський Державний Медичний Університет, спеціальність "Стоматологія".

2015 - 2019 - Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенко-Карого, факультет режисури кіно і телебачення.

2019 - 2021 - Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенко-Карого, факультет продюсування аудіо-візуального мистецтва.

Біографія

Дмитро Сарансков - актор театру і кіно, режисер. Народився 28 серпня 1978 року в місті Одесі в родині радянського офіцера.

Протягом всього навчання в гімназії займався в театральній студії і був одним з провідних акторів молодіжного театру "Юність". Там же вперше спробував себе і в ролі режисера.

В 1998 році дебютував у кіно в картині Джузеппе Торнаторе "Легенда про піаніста".

У 2000 році здобув вищу освіту в Одеському Державному Медичному Університеті за спеціальністю "Стоматологія". У студентські роки входив до складу команди "КВН".

Впродовж навчання в університеті працював ведучим і диктором на радіо "ФИЛ", де, в тому числі, вів авторський проект "Кримінальне чтиво". Був ведучим, режисером і репортером в одеській ТРК "МОСТ", де також вів авторський проект "Історії" про неординарних людей і їх життєві історії, був репортером служби "Гарячі НОВИНИ".

Паралельно з цим Дмитро активно брав участь у всіх проектах кінокомпанії "Марк & Петр" в якості актора, другого режисера і кастинг-директора. Більше 15 років своєї професійної діяльності віддав студії звукозапису Audioreklama.com, паралельно по року "відслуживши" на "ДЮК ФМ" і в "Каламбур". Завдяки прекрасному володінню своїм голосом Дмитро озвучував рекламну, освітню, інформаційну продукцію, дублював художні та документальні фільми.

З 2014 року служив в "Театрі на Ніжинській". А в 2015 році вперше вийшов на сцену Одеського Російського Драматичного Театру в головній ролі.

У 2015 році переїхав до Києва і вступив до Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенко-Карого. У 2019 отримав диплом режисера кіно і телебачення і продовжив навчання в магістратурі за напрямком продюсування.

Проекти

    З цією професією ще немає проектів