Дмитро Грешко

Оператор-постановник (4) Оператор (2) Продюсер (3) Режисер монтажу (3) Режисер-постановник (7) Сценарист (2) Художник-постановник (1)

  • СтатьЧоловік
  • Вік37 років
  • Дата народження31 August 1986
  • Місце народженняУжгород
  • Країна народженняУкраїна
Біографія

Натхненний переглянутими документальними стрічками, які допомогли змінити світ на краще, зрозумів, що також хоче взяти участь в процесі створення фільмів. Від 2018 року займається вивченням та зніманням документальних фільмів та створює свій перший документальний фільм "66 сцен Ужгорода" (2018).

У 2019 році в м. Ужгород закінчив тижневі режисерські курси наративного кіно в кіношколі “Скалка 2019” та закінчив двомісячні курси авторського документального кіно CinemaLab від Харківської школи візуального мистецтва, під керівництвом Любові Дуракової та Аліси Коваленко. У результаті створив документальний фільм про гірських рятувальників і врятованих туристів "Сніжні Барси Карпат" (2019) та короткометражний документальний фільм "72 Години" (2019).

У 2020 році, в Києві, закінчив навчання в школі документального кіно Indie Lab 2020 (куратори Дмитро Тяжлов та Елла Штика) де, продовжуючи досліджувати тему "порятунку", створив документальний короткометражний фільм про працівників швидкої допомоги – “Врятуйте мене, лікарю!” (2020).

Від 2020 року бере активну участь в організації заходів Закарпатської фільмкомісії для розвитку кінематографу в Закарпатті та кінофестивалю Карпатського Міжнародного Гірського Кінофестивалю (CMIFF) в Ужгороді.

2021 року розпочав виробництво повнометражного документального фільму про працівників станції швидкої допомоги в гірському селі Колочава (Закарпаття) за підтримки Держкіно та продюсерки Поліни Герман.