Богдана Смирнова

Акторка 1-го плану (4) Кастинг директорка (1) Операторка-постановниця (1) Продюсерка (7) Режисерка монтажу (4) Режисерка-постановниця (10) Сценаристка (9)

  • СтатьЖінка
  • Вік45 років
  • Дата народження27 October 1978
  • Місце народженняКиїв
  • Країна народженняУкраїна
Освіта

- режисура ігрового кіно, спеціалістка, КДІТМ ім. Карпенка-Карого, майстерня В. Криштофовича

- MFA in Film & TV, Tisch School of the Arts

Біографія

Богдана Смирнова – сценаристка/режисерка, що проживає у Нью-Йорку та Києві/Чернівцях. Вона була участницею Резиденції Каннського Кінофестивалю, двічі входила у шортлист Сценарної Лабораторії Санденсу, а також Сінемарту та Фонду Хуберт Балза, учасниця сценарної лабораторії ScripTeast, та продюсерських Micromarket London і Transatlantic Partners. Викладала виробництво кіно у Сіракузькому та Веслеян університетах (США).

Богданин короткометражний фільм “Паперові клопоти” вже мав міжнародне визнання, коли вона прилетіла до Нью-Йорку у 2005 р., щоб доєднатися до престижної магістерської кіношколи у Нью-Йоркському Університеті, в якості стипендіатки Декана. На сьогоднішній день, короткометражки Богдани було показано на більш як 200 заходів світу, серед яких – дистрибуція Французької Агенції Короткометражок та такі престижні фестивалі як Роттердам, Клермон-Ферран, Золотий Кінь Тайпей та Сламденс, зібравши більш як 25 призів/номінацій. Фільми, в яких вона була співсценаристкою, також здобули числені призи і показувалися на престижних фестивалях, серед яких Двотижневик Режисерів у Каннах, Лос-Анжелеський та Роттердамський Кінофестивалі.

Кінорежисерка з виразним стилем, Богдана досліджує через свої історії складні людські стосунки, бажання, що протиречать дійсності, та ситуації, в яких неможливо прийняти єдине рішення.

Проекти