В'ячеслав Бігун

Звукорежисер (4) Оператор-постановник (24) Продюсер (32) Режисер монтажу (21) Режисер-постановник (34) Сценарист (30)

  • СтатьЧоловік
  • Вік39 років
  • Дата народження09 November 1984
  • Місце народженняТячів
  • Країна народженняУкраїна
Освіта

- Балтійська кіношкола (Таллінн)  ⁄  Сорбонна Нувель (Ун-т Париж III) - магістр кіномистецтв [Master of Film Arts], спеціалізація - режисура (майстерня П. Сімма)

- Huston School of Film & Digital Media (Ірландія); Центральноєвропейський ун-т, filmArche (Берлін) - курси документального кіно

- Університет Коннектикуту (США) - магістр права 

- Інститут держави і права НАН України - кандидат юридичних наук

- Львівський університет ім. Івана Франка - спеціаліст-юрист, перекладач

 

Біографія

Український кінорежисер і філософ права, родом із Закарпаття. Здобувши освіту з права, англійської мови, соціології та філософії в провідних університетах в Україні та за кордоном, В’ячеслав Бігун набув різноманітний досвід у юридичній практиці, громадській діяльності та журналістиці, й до початку заняття кіно працював юристом у Європейському суді в Страсбурзі. Пізніше він навчався як кінорежисер у Сорбонні (екранізація художньої літератури та політичне кіно) та Балтійській кіношколі, здобувши навички з основних напрямків кінодіяльності. Уже як кінематографіст і дипломований кінорежисер, фільмував в Україні, Грузії, Естонії та Франції, створив ігрові та неігрові стрічки, номіновані на понад 100 кінофестивалях та відзначені понад 50 нагородами. Один із перших українських кінорежисерів, чиї кінороботи (не музичні відео) здобули мільйонні перегляди в мережі інтернет. Активно розвиває напрямок "Право і кіно". Спеціаліст у сфері авторського права, зокрема в сфері колективного управління авторськими правами (відповідав за успішне підписання міжнародних договорів, зокрема з Гільдіями режисерів і сценаристів США). Добре знаний активною промоцією українського кіно. Один із засновників і голова Наглядової ради Української гільдії режисерів - голосу режисерської професії. В’ячеслав Бігун підтримав вимогу звільнення колеги Олега Сенцова, інших бранців Кремля, створив стрічку "Сильні духом", і сам приєднався - у знак солідарності - до голодування на 18 днів. Має ступені магістра кіномистецтва (ЄС), магістра права (США) та кандидата юридичних наук (Україна). Професійно володіє кількома іноземними мовами. Автор більше 600 друкованих праць (https://mub.me/xL6) і близько 30 стрічок (фільмографія: https://www.imdb.com/name/nm6484261).

Проекти