Катерина Мізіна

Акторка 1-го плану (0) Акторка дубляжу (0) Виконавча продюсерка (1) Продюсерка (3) Сценаристка (1)

  • СтатьЖінка
  • Вік32 років
  • Дата народження24 February 1992
  • Країна народженняМолдова
Освіта

КНУТКіТ ім. І.К. Карпенка-Карого, "Диктор і ведучий програм телебачення"

Біографія

Народилася в країні, що не існує – Придністров'я.
Українська продюсерка, журналістка та арт-менеджерка.

Досвід роботи в кіновиробництві 4 роки. З 2014 по 2017 працювала журналісткою та ведучою на Громадському телебаченні. Співзасновниця редакції Громадське Культура та авторка низки програм про кіно, сучасне українське мистецтво. У 2016 – виконавча продюсерка на телевізійному тревел-шоу «Орел і Решка». Серед втілених кінопроектів – документальні фільми «Добровольці Божої чоти» та «МІФ» у співпраці з продюсером та режисером Леонідом Кантером, «Людина з табуретом» (реж. Я. Попов) . Задля реалізації цих фільмів було проведено 2 краудфандингові кампанії на платформі Спільнокошт, отримано державну підтримку на виробництво і дистрибуцію від Державного агентства України з питань кіно (д/ф «МІФ») та УКФ (д/ф «Людина з табуретом»). 

Окрім продюсування, є також дистриб’юторкою власних фільмів. Вищезгадані документальні стрічки мали широку й унікальну дистрибуцію в понад 35 містах України, в усіх кінотеатральних мережах, що налічують понад 50 екранів. Зокрема забезпечила успішну міжнародну  фестивальну історію й подієву дистрибуцію за кордоном – фільми були показані в понад 25 країнах світу, на всіх материках. 

Фільм «МІФ» став переможцем національної кінопремії «Золота Дзига» у номінації «Найкращий документальний фільм 2018 року», отримав нагороди на фестивалях . Керівниця ГО ВМО «Зелене Плем’я», діяльність якої з 2012 пов’язана з організацією освітніх та культурних заходів, створенням мистецьких просторів, організацією антропологічних експедицій та виробництвом документальних фільмів. 

У 2015-2016 – продюсерка та концертна менеджерка музичної формації NOVA OPERA. 

2016-2019 рр - організаторка міжнародних волонтерських програм, молодіжних обмінів (Erasmus+), мистецьких та кінозаходів, серед яких перший в Україні фестиваль африканських культур «Мама Африка», Кінокемп «Кіносарай», фестиваль «Відкрита ніч». 

Засновниця мистецького простору Хутір Гойч. Ініціаторка та учасниця візуально-антропологічної експедиції через Африку «Від Каїра до Кейптауна». Має досвід роботи у виробництві музичних кліпів та соціальної реклами. Членкиня Української Кіноакадемії.

"Граю і танцюю життя. Мандрую далеко. Вдивляюся наскрізно. Відчуваю глибоко. Живу життя, як кіно."