Райдуга над Каракумами

53 хвилин - Україна - 2014

Статус Завершений

Немає трейлера

Формат Фільм

Категорія Повнометражний документальний

Жанр Документальний

Виробник Магіка-фільм

Режисери-постановники Валерій Балаян

Сценаристи Сергій Тримбач

Продюсери Геннадій Кофман

Рік створення 2014

Країна Україна

Мова Українська

Прем’єра в Україні 02 December 2016

Бюджет ₴ 1 549 554

Під час Другої світової війни Київська кіностудія евакуюється до Ашхабада – міста, яке надасть притулок багатьом радянським кінематографістам. Саме тут, за тисячі кілометрів від лінії фронту, створюється один із найвідоміших воєнних фільмів у історії кіно – «Райдуга» (1944) режисера Марка Донського.

Саме з цієї стрічки, як визнавав засновник італійського неореалізму Роберто Росселліні, й виник новий напрям у історії кінематографа. Японські режисери Акіра Куросава і Кендзі Мідзогуті стверджували, що після перегляду фільму Донського збагнули, як саме треба знімати кіно, і створили власний неповторний стиль у мистецтві. «Райдуга» спричинила фурор у Голлівуді, а американські критики визнали її найкращою іноземною стрічкою 1944 року.

В основі картини – спогади учасників тих подій. У зйомках фільму взяли участь діти працівників київської кіностудії, які були в Ашхабаді: Ема Малая, Олександр Летичевський, Лариса Кадочнікова, Вадим Алісов, Олександр Донськой, та працівники ашхабадської кіностудії Мая Кулієва, Роза Кулиєва.

Більше
Кадри з фільму

На жаль, ані рецензій ані коментарів до проекта ще ніхто не залишив

Увійдіть для того, щоб залишити рецензію або коментар