70 000 років тому

18 хвилин - Україна - 2023

Статус Завершений

Рік створення 2023

Країна Україна

Мова Українська

Світова прем’єра 27 October 2023

Прем’єра в Україні 27 October 2023

Дії відбуваються 70 000 років тому. Це історія про молодого митця Хлюпіка, який живе у зграї, де ніхто не бачить сенсу у мистецтві, бо перш за все треба займатися полюванням та виживанням.

Головний герой Хлюпік почувається невпевненим, оскільки він не такий, як всі у зграї – він дуже любить музичну справу і хоче цим займатися. Та попри все він слухається батька, та намагається таки стати мисливцем, щоб догодити йому. Для цього він тренується та навіть звертається до Шамана. У нього це не виходить, і він, врешті-решт, виказує всі свої справжні почуття. Його виганяють зі зграї. Хлюпік зустрічає "своїх" десь далеко в лісі. Зграя пригнічена через невдале полювання, ще й звинувачують Хлюпіка, мовляв, не вистачило людей, оскільки його не було з ними. Хлюпік підіймає їхній дух своєю музикою, зграя винаходить борщ, вдало полює та приймає Хлюпіка таким, який він є.

Більше
Кадри з фільму

На жаль, кадрів з фільму ніяких не знайдено

Рецензія
Чекав на цей фыльм тому, що це третій власний проєкт платформи в рамках Takflix Original, і на нього збирали краудфандинг, запрошуючи всіх охочих в "нанопродюсери". А ще це друга робота Едуарда Нечмоглода, який зняв короткий метр Капітан Бровари. В обох стрічках героєм виступає добра, але нікому не потрібна людина, про таких кажуть: "нема куди приткнути". Якщо в "Капітані бровари" це був супергерой, що причиняє добро, то у "70 000 років тому" - хлопець Хлюпик із племені первісних людей, який не хоче бути мисливцем, а бажає займатися музикою. Зіграв його Роланд Мішко ("Мої думки тихі"), роль його брата Діка виконав Руслан Мірошниченко, якого ви могли бачити у найкращому короткометражному фільмі 2023 року за версією українських кінокритиків - "ГКЧП", а вождем племені став, власне, "Капітан Бровари" Георгій Поволоцький. "70 000 років тому" вийшла милою й душевною комедією з музичними номерами у стилі Disney. Сюжет не назвеш карколомним, але вдалих гегів вистачає для приємного перегляду.

Увійдіть для того, щоб залишити рецензію або коментар