Окуповані

90 хвилин - Україна, Німеччина, Боснія і Герцеговина

Статус На стадії розробки

Немає трейлера

«Окуповані» – це 90-хвилинний документальний фільм, який пропонує інтимні та вдумливі рефлексії про психологічну травму, завдану жінкам війнами, які відбувались в Європі протягом останніх 100 років. Фільм складається з трьох переплетених новел, які разом розповідають історії жінок, які зазнали масових зґвалтувань під час окупації в Україні, Боснії та Німеччині. У міру того, як розгортаються їхні історії, ми простежуємо шлях жінок від пережитої травми до зцілення від неї, до відновлення сили та гідності в пошуках справедливості.

Три історії будуть розказані паралельно, але основна увага буде зосереджена на українській героїні. Спостереження за її повсякденним життям допоможе нам пізнати її крок за кроком. Ми спостерігатимемо за її терапевтичними сесіями й побачимо, як вона справляється з викликами, з якими стикається після травми та втечі з дому в розпал війни. Інші героїні – жінки з Боснії та Німеччини. Вони надають нам глобальну перспективу, яка показує, як їхній досвід, рішення чи дії були прийняті або не прийняті. І як вони вплинули на їхнє життя, життя їхніх родин та суспільства. А також те, якими уроками вони можуть поділитися через свою життєву історію. Це дослідження дасть час і відстань, а також розуміння, якого не може дати головна героїня, оскільки вона залишається надто близькою до своєї травми. Ми також спостерігатимемо за стосунками наших героїнь з родинами.

Фільм також спробує відповісти на питання про те, як сексуальне насильство, пов'язане з воєнним конфліктом, принижує все суспільство. Ми сподіваємося, що фільм допоможе побудувати жіночу солідарність проти зґвалтування як засобу ведення війни та запропонує модель того, як людина може зцілитися від травми та стати сильнішою після скоєних проти неї злочинів.

Більше
Кадри з фільму

На жаль, кадрів з фільму ніяких не знайдено

На жаль, ані рецензій ані коментарів до проекта ще ніхто не залишив

Увійдіть для того, щоб залишити рецензію або коментар