Щоденник вцілілої

50 хвилин - Україна - 2022

Статус Завершений

Немає трейлера

Формат Телефільм

Категорія Повнометражний документальний

Жанр ДокументальнийРозслідування

Виробник НСТУ

Автори фільму Інна БілецькаАлла Садовник

Режисери-постановники Владислав Васильченко

Оператори-постановники Світлана Коваль (II)

Композитори Олександр Стратонов

Режисери монтажу Олександр Стратонов

Оператори Павло Ільчук

Рік створення 2022

Країна Україна

Мова Українська

Світова прем’єра 18 October 2022

Прем’єра в Україні 18 October 2022

Глядачі в інтернеті 165000

Коли російські військові окупували Ягідне на Чернігівщині, вони зігнали місцевих у підвал школи. «Ми зайшли туди, зазирнули у спортзал, у найбільшу кімнату, – там пекло. Отак заходиш і перше враження, що ти заходиш в пекло», – розповідає жителька Ягідного Ольга. Взявши їх у заручники, вони зробили «живий щит» і розмістили свій штаб на інших поверхах школи.

Понад 350 людей були у підвальному приміщенні без вентиляції – старенькі і діти. Час на вбиральню був обмежений, натомість для людей поставили відра. Через декілька днів у підвалі помер перший чоловік. «Кисню почало не вистачати. Людина глузд втрачала. І кричали, і верещали, і як кажуть, з розуму сходили», – каже Іван Пулюй. Тіла не завжди дозволяли винести одразу, бувало, поруч з покійником грались діти. У таких умовах місцеві перебували майже місяць. Десятеро літніх людей померли. Ще сімох росіяни розстріляли.

У фільмі на основі щоденника однієї із заручниць відтворені моторошні деталі воєнного злочину росіян. Журналістам вдалося встановити російські підрозділи, які перетворили жителів Ягідного на «живий щит», і поспілкуватися з причетним до злочину російським офіцером.

Більше
Кадри з фільму

На жаль, ані рецензій ані коментарів до проекта ще ніхто не залишив

Увійдіть для того, щоб залишити рецензію або коментар