АЗС

90 хвилин - Україна

Статус На стадії розробки

Формат Фільм

Категорія Повнометражний ігровий

Жанр Драма

Автори фільму Юлія Гонтарук

Режисери-постановники Юлія Гонтарук

Продюсери Олена Сауліч

Країна Україна

Мова Українська

Події відбуваються у 2015 році.

22-річний Влад з початком війни на сході України лишає мирне життя в Харкові та йде добровольцем. 

Він потрапляє в атмосферу братерства і знаходить свою другу родину. Оскільки він захоплюється зброєю, то отримує посаду завідувача зброярні, і допомагає новоприбульцям здобути навички. Влад заводить дружні стосунки із Деусом, айтішником з Харкова, вони разом виробляють вибухівку і приймають свій перший бій. 

В батальйон приїжджає 18 річна дівчина з позивним Ніка. Вона приваблива, розв‘язна та безстрашна. Хлопець одразу закохується в неї, вона ж маніпулює ним і дістає через нього зброю. Через наближення військ ворога рота Влада здійснює наступ на позиції противника. Вбито Деуса, а сором‘язливий Влад у вирішальний момент підбиває російський танк і стає героєм в роті. 

Ніка їде до Дніпра, де зустрічається з чоловіком, що видає себе за справжнього патріота і такого, який піклується про безпеку добровольців, а насправді є кремлівським агентом. Ніка отримує від нього таємне завдання. 

Влад і Ніка їдуть на ротацію в Київ, у столиці зіштовхуються зі спокійним міським життям людей, яким байдужа війна, що знаходиться за 10 годин їзди від міста. Також залишаються безкарними злочини поліцейських проти протестувальників під час революції в країні. Під враженням від контрасту життя на війні й у столиці, Ніка по приїзду на військову базу вмовляє Влада і ще пару молодих хлопців зробити теракт в Києві, аби нагадати мирним жителям про події на Сході. 

Він і ще 2 добровольці вивозять з бази велику кількість зброї. Хлопці їдуть до Києва, Ніка керує операцією.

В Києві Влад розуміє, що дівчина його використовує та усвідомлює масштаб і наслідки запланованого. В останній момент він відмовляється робити теракт і вирішує повернутися на базу. Виїжджаючи з Києва, хлопці розуміють що бензину не вистачає, грошей немає. На АЗС, розраховуючи на розуміння, вони намагаються заправити машину, але стикаються з байдужістю працівника та небажанням допомогти. Стається конфлікт між одним з хлопців і касиром, хлопець погрожує йому зброєю і вистрілює йому в руку. Хлопці починають втечу, з`являється міліція. Влад зупиняє машину, показує документи. Дивлячись на документи військового добровольця, один с міліціонерів каже про те, що таким як Влад він ламав черепи на Майдані. 

Влад не витримує дістає пістолет і впритул вбиває чоловіків. Хлопці сідають у машину, починається переслідування і перестрілка з нарядами міліції. Влада ранять, машину блокують. Міліціянти витягають хлопця і забивають його ногами до смерті. 

Ніку і хлопців судять і садять у в’язницю, але згодом дівчину відпускають як політв‘язня.

Більше
Кадри з фільму

На жаль, ані рецензій ані коментарів до проекта ще ніхто не залишив

Увійдіть для того, щоб залишити рецензію або коментар