Миколаїв. Хроніки протесту

63 хвилин - Україна - 2019

Статус Завершений

Немає трейлера

Рік створення 2019

Країна Україна

Мова УкраїнськаРосійська

Світова прем’єра 21 November 2018

Прем’єра в Україні 21 November 2018

Бюджет ₴ 600 000

Людська пам’ять коротка. Близькі спогади виміщають давніші, особливо під впливом таких драматичних подій, як війна. Часом здається, що Майдан був дуже давно. Але насправді це трапилося всього сім років тому. У 2013 році українці не стали миритися з тим, що їхні прагнення бути європейцями поставив під сумнів Президент Янукович, не підписавши угоду про асоціацію з ЄС. Після того, як студенти-єврооптимісти були жорстоко розігнані, на місце сотень людей на вулиці Києва вийшли сотні тисяч.
Але протести розгорталися не тільки в столиці України: десь це були одиночні протести, а десь протестувальників було значно більше, хоча найактивніші їхали до Києва.
Свавілля влади, яке з особливим цинізмом виявилося в діях правоохоронної системи, вивело людей на вулиці на Миколаївщині ще задовго до Майдану в Києві. (Врадіївка, справа Оксани Макар). Вони виходили, щоб захистити власну гідність і дати зрозуміти владі, що вона дійшла до краю.
“Миколаїв. Хроніки протесту” відтворює ключові події 2013-2014 років через хроніку і спогади активістів. Цей фільм є спробоюзнайти відповідь на запитання: що було би, якби Миколаїв не повстав? Чи існувала б тоді Україна навіть у тих географічних межах, в яких вона є зараз? Яку роль відіграла активна громада Миколаєва в тому, що ідеї Новоросії та «русской весны», які спускала Москва, так і не були втілені на Півдні України?

Кадри з фільму

На жаль, ані рецензій ані коментарів до проекта ще ніхто не залишив

Увійдіть для того, щоб залишити рецензію або коментар