Конструктор Василь Єрмілов

60 хвилин - Україна - 2014

Статус Завершений

Формат Фільм

Категорія Повнометражний документальний

Жанр Документальний

Режисери-постановники Оксана Сигарева

Оператори-постановники Денис Фесенко

Аніматори Олена Ляшенко

Композитори Олександр Скрябін

Звукорежисери Олексій Борисов

Режисери монтажу Олексій Соболєв (III)

Продюсери Оксана Сигарева

Рік створення 2014

Країна Україна

Мова Російська

Прем’єра в Україні 22 March 2014

Цей фільм - начерки до портрета видатного художника-конструктивіста Василя Дмитровича Єрмілова. Знайомство з особистістю, художником, з людиною епохи змін, що творив в країні тоталітарного режиму і обставин смутного часу, але який при цьому був космополітом, гуманістом, новатором у мистецтві.
Василь Єрмілов - людина, в творчості якого - сам час, він прийняв революцію і в мистецтві, і в суспільстві. Повіривши в неї, став трибуном в живописі, взявши в руки не тільки фарби, а й нові матеріали, зрозумілі тій епосі. Єрмілов створював візуальний образ свого часу: працював в українських Вікнах РОСТу, оформлював вулиці і площі до свят, агітпоїзд «Україна» - створюючи при цьому синтез національного і революційного. Епоха вимагала від художника участі в створенні утилітарних речей: трибун і кіосків, рекламних щитів і плакатів. І він створив стиль цілої епохи, ставши її художником, поетом від мистецтва. При цьому він не просто стояв осторонь, як художник, закріплюючи образ часу на полотні, він проживав цей час і все його події разом з усією країною: служив, воював, був в ув'язненні, писав маніфести, творив, будував, навчався і навчав, любив, сподівався, відстоював себе, шукав, створював.
Час використав його, він використав час. І навіть зараз все ще важко сказати: час народив генія або геній був народжений для цього часу. Але що точно, так це те, що якщо у епохи є свій художник, ця епоха не забудеться. Вона увійде в історію не написаними, зручними для наступних ідеологій варіантами, а своїм істинним змістом.
«Майстер епохи великих змагань ... Це був великий « фанерний період » нашого живопису. Всі вулиці і будинки кричали фарбами, гаслами, квітами, щитами і арками роботи В. Єрмілова. Це був пафос революції у фарбах. Нічого подібного не було до цього часу, на превеликий жаль, нічого не залишилося для спадщини. Це був неповторний стиль епохи » / В. Л. Поліщук
У фільмі: інтерв'ю з людьми, які особисто знали В. Д. Єрмілова, спілкувалися з ним, вчилися у нього, захоплювалися ним, збирали його роботи, зберегли їх для нащадків і для історії.
Фільм присвячується 120-річчю від дня народження В. Д. Єрмілова.

Кадри з фільму

Увійдіть для того, щоб залишити рецензію або коментар