Базиль

65 хвилин - Україна - 2020

Статус Завершений

Формат Фільм

Категорія Повнометражний документальний

Жанр Документальний

Виробник Магіка-фільм

Режисери-постановники Роман Ширман

Сценаристи Семен СлучевськийРоман Ширман

Оператори-постановники Олексій Степанов

Аніматори Наталія МарченковаРадна Сахалтуєв

Композитори Тимур Полянський

Звукорежисери Ігор Барба

Режисери монтажу Дарина Сиз

Продюсери Геннадій Кофман

Лінійні продюсери Ольга Бесхмельниціна

Рік створення 2020

Країна Україна

Мова Українська

Прем’єра в Україні 06 September 2022

Його батьки мріяли, аби він став вченим, інтелектуалом, людиною мистецтва. А він ганяв шкіряний м’яч і засмучував їх своїм недоречним, на їхній погляд, захопленням.

Улюбленець вболівальників київського «Динамо» нападник Олег Базилевич міг таким і залишитися в історії українського футболу. Але він вирішив стати тренером. І тут розпочалася нова сторінка його життя.

Олег Базилевич завжди порівнював роботу тренера з мистецтвом режисури. І назвав свою теорію підготовки футболістів «Системою»...

Разом зі своїм другом та колегою Валерієм Лобановським   він досяг найвищого успіху і міжнародного визнання.  Київське «Динамо» без легіонерів-бразильців з тренерами-киянами Валерієм Лобановським та Олегом Базилевичем ставало найкращою командою світу. А вони обидва визнавалися найкращими футбольними тренерами на Земній кулі!

Але раптом він втратив роботу і друзів. Згодом – очолив ташкентський «Пахтакор». І ця команда, керуючись настановами молодого тренера-науковця здійснила нечуваний стрибок у класі гри. Але незабаром уся загинула в авіаційній катастрофі. Олег Базилевич, який летів іншим рейсом був єдиним, хто залишився живим.

Життя Олега Базилевича схоже на пригодницький роман – з карколомними злетами, страшними падіннями, екзотичними подорожами та майже детективними пригодами.

Більше
Кадри з фільму

На жаль, ані рецензій ані коментарів до проекта ще ніхто не залишив

Увійдіть для того, щоб залишити рецензію або коментар