Сучасне Українське Кіно

Кіностудія Виробник (41) Дистриб’ютор (9)

Рік заснування 2015

Власність Приватна

Вид послуг
Діяльність

"Сучасне Українське Кіно" (акронім - СУК) організація створена для популяризації сучасного українського кіно в Україні та за її межами та виробництва аудіо-візуальних творів. Об'єднання також займається пошуком та підтримкою нових імен у вітчизняному кінопроцесі. З цією метою «СУК» проводить ряд навчальних програм, кіноогляди сучасних українських фільмів та організовує зустрічі авторів фільмів з аудиторією.

 

Проєкти "СУК":

- «Кіноогляд Сучасного Українського Кіна» — це триденна програма кінопоказів та майстер-класів, головний фокус якої спрямований на конкурс короткометражних українських фільмів та відкриття нових імен. Перший Кіноогляд відбувся у дати з 12 вересня по 14 вересня 2019 року у Києві в Будинку кіно.

- «К І Н О С Е Р Е Д А» — це неформальні зустрічі кінематографістів, покази нових стрічок, майстер-класи, читки сценаріїв, що діяв з 2016 до травня 2019 року.

- Альманах «ОМКФ: Найкраще коротко» — це смачна суміш жанрів від ретро-драми до ліричної комедії. Така різножанровість переможців Одеського кінофестивалю має надихнути українського глядача відходити від штампованої буденності та жити по-своєму. Прокат відбувся навесні 2017 року у місті Київ. Альманах складається з чотирьох короткометражних стрічок: «Віддалік», «Чоловіча робота», «У Манчестері йшов дощ» та «Цвях».

- "КіноКлас" – це освітній проект від організації «Сучасне Українське Кіно», метою якого є обмін практичними знаннями та теорією. КіноКлас відбувся в рамках фестивалю ГогольFest 2016 в форматі 50 майстер-класів за участі Планети Кіно.

 

Проекти