Володимир Лерт

Креативний продюсер (0) Продюсер (2) Режисер монтажу (1) Режисер-постановник (3) Сценарист (3)

  • СтатьЧоловік
  • Вік44 років
  • Дата народження12 June 1979
  • Місце народженняРига
  • Країна народженняЛатвія
Біографія

Народився 12 червня 1979 року в Ризі. Мати Белла була бухгалтером. Батько, Володимир старший, працював слюсарем на заводі і дуже любив кіно та не пропускав жодного нового фільму, що виходив у радянський прокат. Кожні вихідні Володимир разом зі своїм батьком проводили в кінотеатрах. В дитинстві Володимир вирішив пов'язати своє життя з кінематографом.

Після розвалу СРСР з батьками емігрував до США (Денвер).

У Колорадо працював починаючи від мийника посуду в ресторані, до розвізника автодеталей.

У 2001 вирішив здійснити свою давню мрію. Він залишив батьків і переїхав до Каліфорнії, де вступив до двох навчальних закладів: Голлівудської кіношколи «Brooks Institute» і школи акторської майстерності «International Actors School» в Лос-Анджелесі.

Свою кар'єру в кіноіндустрії почав як помічник продюсера, одночасно підробляючи актором другого плану на зйомках багатьох відомих голлівудських картин.

У серпні 2006 Лерта запрошують до України режисером серії рекламних роликів. Закінчивши зйомки, задумав кіно та залишився в Києві.

Знімає фільм «Відторгнення» з Богданом Ступкою і Сергієм Бабкіним який виходить в прокат в 2010 році. І відкриває кінофестиваль «Молодість».

Також зняв кліп до пісні гурту Бумбокс — «Наодинці», на сюжет свого фільму. Прем'єра кліпу відбулася на каналі MTV в грудні 2009 року.

У 2016 році зняв фільм «Ніч Святого Валентина». У зв'язку з тим, що початковий сценарій був не достатньо сильним, Лерт вирішив знімати на повній імпровізації. Тексти і події придумувалися прямо під час знімального процесу, а репліки іноді надсилались акторам по смс. У картині зіграли: Кирило КяроДаша Астаф'єваКостянтин ВойтенкоВалентина ВойтенкоОлег Собчук.

Восени 2017 року в прокат вийшов фільм «Мир вашому дому!», котрий був представлена комісії Золотого глобуса і переміг на Rhode Island International Film Festival 2019 в категорії — Найкращий повнометражний фільм, взявши перший приз.